Wednesday, February 14, 2007

Asociatia Sibiu 2007

Asociatia Sibiu 2007Dupa cateva runde de intalniri si dezbateri publice, reprezentantii principalelor institutii de profil din Sibiu au decis infiintarea unei asociatii care are ca scop organizarea programului Sibiu/Hermannstadt 2007.
Asociatia a primit denumirea de Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si a fost inregistrata conform legilor in vigoare.
Pe langa biroul alocat in cladirea Primariei Sibiu, conducerea Asociatiei a decis deschiderea unui spatiu de lucru si in Casa Luxemburg din Piata Mica nr. 16, unde se va afla organismul executiv al Asociatiei, Biroul Sibiu 2007 si de unde se vor coordona toate activitatile pregatitoare.
Un al treilea spatiu de lucru se va deschide in decursul acestui an in Piata Mare, in Sala Mare a cladirii care va gazdui Primaria, edificiu aflat in prezent in plin proces de restaurare.
Bugetul alocat pentru Programul Sibiu 2007 este deocamdata negociat de Primaria Municipiului Sibiu si Asociatia Sibiu 2007 cu Guvernul Romaniei.

Scopurile Asociatiei

Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 a fost infiintata pentru a pregati programul cultural Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 si pentru a planifica evenimentele din cadrul acestuia.
Asociatia va asigura punerea in practica a tuturor masurilor necesare pentru derularea cu succes a Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 (pe scurt Programul Sibiu 2007)
Asociatia va coordona derularea Programului Sibiu 2007, va asigura colectarea de fonduri necesare pentru organizarea, realizarea si promovarea Programului Sibiu 2007.

No comments: