Monday, January 29, 2007

DE PE LISTE ADUNATE SI IARASI LA LUME DATE...

1. " De ce nu am facut teologie?"....Pentru ca sunt de parere ca iti trebuie o vocatie pentru a face teologie.Fiecare om are deprinderi pentru diferite stiinte si sincera sa fiu nu cred ca eram potrivita pentru a face teologie.Fiecare om e unicat prin felul de a gandi si prin ceea ce face si fiecare are libertatea de a alege ce e mai bine pentru el.Deci eu nu am crezut de cuviinta ca am o vocatie pentru a face teologie.
2. Pentru multi dintre noi Dumnezeu exista si pentru altii nu exista.De ce?Pentru ca fiecare gandeste liber.Cei ce vor ca totul in viata sa fie usor si sa primeasca totul de-a gata sunt cei ce cand dau de greu afirma ca Dumnezeu nu exista.De ce?Pentru ca ei cred ca Dumnezeu le rezolva toate problemele si ca le va inlatura greutatile vietii.
3. Cand profesorii sunt oarecum severi si cer prea mult de la elev acesta ajunge sa urasca materia respectiva numai din cauza profesorului si asta pentru ca noi elevii am vrea ca toate orele la toate materiile sa se desfasoare fara prea mult stres si cu putin de invatat si de scris.Este o gandire des intalnita in ziua de azi si elevii ajung sa urasca o materie dupa gradul de efort pe care il supune materia.
4. Atat trecutul cat si prezentul sunt perioade importante in viata noastra.Pentru ca trecutul ne caracterizeaza si scoate la iveala toate eforturile depuse mai mult sau mai putin intr-un moment al vietii.Daca trecutul nu ar fi important si nu ar mai conta nu ar trebui ca de exemplu la istorie sa vorbim de Stefan cel Mare, Mircea cel Batran s.a iar la romana de M.Eminescu sau multi altii si asta doar pentru ca „doar prezentul contează,trecutul nici n-a existat!?".
5. "A invata sa privim" este o necesitate practica pentru ca astfel ne dezvoltam spiritul de observatie si ne imbogatim cunostintele prin alt mod decat cititul.
7. "Sa lasam balta scoala" asta ar insemna sa dam cu piciorul la tot ce am realizat pana in acest moment al vietii noastre doar pentru ca facem fata mai greu cererilor sau doar din cauza unui capriciu (aceasta gandire difera de la persoana la persoana).

No comments: